Uudet levysoittimet

TRANSROTOR

Transrotot on tunnettu saksalainen  levysoitinvalmistaja. Mallisto on markkinoiden laajin.Pyörittimiä löytyy kolmella eri laakerointivaihtoehdolla aina laadukkaasta pronssilaakerista Transrotorin kehittämään magneettilaakeriin eli TMD:hen. Malliston huipulla ns vapaa magneettilaakeri eli FMD jossa levylautanen ei ole kontaktissa lainkaan moottoriin . Osa soittimista voidaan valita joka perinteisellä pronssilaakerilla tai vaihtoehtoisesti massiivisella magneettilaakerilla. Osaan soittimista voi laakerin päihittää myöhemmin. Virtalähteitä löytyy kaikkiaan viisi. Edullisimmat soittimet toimitetan laadukkaalla perusvirtalähteellä jolloin soittimen nopeuden vaihto käy hihnaa  sirtämällä moottorin  akselin eri rattaille. Studio ja Eins-virtaläheet tarjoavat nopeuden valintakytkimen lisäksi pyörimisnopeuden säätämisen. Osaan soittimista on mahdollista valita useampi moottori jolloin virtalähteeksi tarvitaan kehittyneemmät Konstant tai FMD. 

Transrotorilta löytyy soittimiin sovitetuja SME:n tai Jelcon valmistamia varsia eri pituisina mutta useimmmat varret käyvät  soittimeen mallikohtaisen sovitteen avulla.

Äänirasioita  löytyy Transrotorin valikoimasta useita

Hinta  alkaen 1900€

ORACLE

Oracle Audio on perinteikäs kanadalainen laitevalmistaja jolla mallistossa levysoittimien lisäksi CD-soittimet ja vahvistimet. Lisäksi mallistosta löytyy äänirasia ja äänivarsia. Legendaarine Delphi levysoitin on varmasti valmistajan tunnetuin tuote ja nykyinen versio on 6 mk2. Nerokkaan jousituksen lisäksi resonasseja vaimentamaan on kehitetty silikoniölyvaimetimet ja erinomaista virtalähdettä on edellen parannettu.

Täysin uudistunut Paris-sarja tarjoaa levysoittimen ja äänivarren lisäksi CD-soittimen ja vahvistimen.

 

SME

SME on perinteikäs englantilainen laadukkaiden levysoittimien ja äänivarsien valmistaja. Nämä tuotteet tunnetaan ympäri maailman. Mallistossa on pitkään olleet pyörittiminä mallit 10, 20 ja 30. Nästä  markkinoilla toiset tai kolmannet kehitysversiot.  20 ja 30 malleille löytyvät lisäksi 12-tuumaisille varsille tarkoitetut versiot. Uusin tulokas on SME  15 sekä levysoitinesivahvistimen tulo integroituna soittimeen mukaan.

SME:n äänivarret ovat aina olleet haluttuja ja muodostaneet standardin johon muita verrataan. Nykyisellään mallistosta löytyy viisi 9-tuumaista ja kolme 12-tuumaista versiota

THORENS

THORENS on pitkäikäisin HIFI merkki ja keskittynyt levysoittimiin mutta myös muita tuotteita ohjelmassa on. Monien harrastajien muistissa on Thorensin levysoittimet joita edellen ruunsaasti käytössä. Uusiutunut mallisto tarjoaa monipuolisen kattauksen laadukkaita levysoittimia monessa hintaryhmässä aina automaatti soittimesta järkälemäiseen referenssitason pyörittimeen.Uuden dynaamisen maahantuojan myötä saatavuus ja huoltovarmuus erinomaiset.

 

Hifiklinkalta kuunneltavana TD203 ja TD206 mallit.

PEAR AUDIO

Pear Audion Analoguen soittimissa näkyy Tom Fletcherin elämäntyö. Hänellä oli tapana verrata joitakin koristeellisen näköisiä tuotteita messinkiviuluun.
”Messinkiviulu saattaa näyttää hienolta, mutta lienee tuskallinen soittaa. Me emme tee sellaisia, riippumatta siitä kuinka paljon sellaisia saisi kaupaksi”
Pear Audio Analoguen soittimet ovat intohimolla käsintehtyjä. Jokainen osa, materiaali ja käsittely on tehty äänentoiston ehdoilla.

 

 

Resonanssitaajuuksia on mitattu, kuunneltu, materiaaleja ja niiden yhdistelmiä vaihdeltu. Äänivarren materiaalista jalan kumin materiaaliin erilaiset tunnetut vaihtoehdot on koitettu ja niiden yhteensopivutta vertailtu. Jopa soitinten pintakäsittely on tarkkaan valittu. Jokin paksumpi, killtävämpi tai ehkä näyttävämpi materiaali on ehdottomasti epäsopivampi. Käytännössä kaikki tiedetyt pintamateriaalikäsittelyt on koitettu ja päädytty siihen mitä soitin nyt on.
Soittimen filosofia nojautuu materiaalien ylivertaiseen yhteensopivuuteen levysoitinkäytössä. Jokin materiaali saattaa yksinään olla mitäänsanomaton, mutta valikoitujen materiaalien yhdistelmä tuottaa taianomaisen äänenlaadun. Mitään taajuutta tai äänenvoimakkuutta ei ole tarkoituksella rajoitettu tai korostettu. Pienikitkaisesta moottorista, vaimennettuun uni-pivot äänivarteen asti nämä sinänsä yksinkertaiset soittimet sisältävät hiukean määrän tuotekehitystä. Koko Tom Fletcerin elämäntyön.

Hinnasto
Kid Thomas + Cornet 2 äänivarsi + erillinen virtalähde 9298€
Kid Punch + Cornet 2 äänivarsi + erillinen virtalähde 6498€
Kid Howard + Cornet 1 äänivarsi (ilman erillistä virtalähdettä) 4198€
Tracer 10 äänirasia 1000€

SOVI TESTIKUUNTELU / PYYDÄ LISÄINFOA

Hifiklinikka